Dit boek verschijnt 25 november maar is nu al te bestellen.

Eduard Bomhoff is een gewaardeerd en gevreesd columnist. In de jaren 1989-2002 was hij columnist van NRC Handelsblad, sinds 2019 voor Wynia’s Week. Voor dit boek, ‘Het Casinopensioen – en andere brandende kwesties’ selecteerde Bomhoff op verzoek van Uitgeverij Blauwburgwal veel recente columns uit Wynia’s Week en enkele oudere bijdragen (uit NRC en het FD).

Het gaat in dit boek veel over de nieuwe Nederlandse pensioenwet (2023), waarop Bomhoff als een van de eersten de aanval opende en waarbij vooral president Klaas Knot van De Nederlandse Bank het stevig te verduren kreeg. De toekomst van de wet is nog steeds ongewis.

Samen met anderen opende Bomhoff het vuur op het dure, niet effectieve en voortdurend wisselende klimaatbeleid, dat de welvaart ondermijnt zonder iets noemenswaards bij te dragen aan het klimaat. Bomhoff: ‘Er zal een tijd komen dat wij van Wynia’s Week het verwijt zullen krijgen dat we nog veel dringender hadden moeten waarschuwen. Zo veel ondoordacht beleid, zo veel schoffering van boeren en vissers en zo veel aanvallen op het MKB door idiote eisen en ondoordachte verboden.’ Ook het omstreden Nederlandse stikstofbeleid en het griezelig slechte basisonderwijs zijn onderwerp van dit boek.

Prof. Eduard Bomhoff was onder meer hoogleraar economie in Rotterdam en oprichter van onderzoeksinstituut Nyfer, voor hij in 2002 vicepremier werd van het eerste kabinet-Balkenende. Nadien volgde een lange tijd als hoogleraar aan de Australische Monash University in Kuala Lumpur, MaleisiĆ«. Sinds 2019 is hij columnist van Wynia’s Week.