Wynia’s Week is jarig. Vijf jaar onafhankelijk en ongebonden. Doet u mee?
Wynia’s Week is vijf jaar jong! Ook dit jaar zijn we er weer met meer dan honderd afleveringen van ons internetmagazine en vele tientallen video’s en podcasts. Dat alles wordt mogelijk gemaakt door de duizenden donateurs. We grijpen deze januaridagen graag aan, om een eenmalige of maandelijkse donatie voor Wynia’s Week te vragen.
Jubileum: vijf jaar
Wynia’s Week werd opgericht op 20 december 2018, vijf jaar geleden dus. Ik nam toen afscheid van weekblad Elsevier om mijn eigen, zelfstandige internetkrant te kunnen beginnen. Wynia’s Week groeide snel, zowel qua aantal abonnees als qua aantal auteurs.
Een jaar later richtten we Uitgeverij Blauwburgwal op om ook boeken uit te kunnen geven. Dat leverde ondertussen een hele rij veel gelezen boeken op. Weer een jaar later kwam daar de video-afdeling Wynia’s Week TV (WWTV) bij, een jaar later gevolgd door podcasts. De frequentie werd opgevoerd: niet alleen op zaterdag, maar ook op woensdag belandde er een verse nieuwsbrief in tienduizenden digitale brievenbussen.
Unieke formule
Het bereik van Wynia’s Week groeit met gemiddeld 50% per jaar. Wynia’s Week voorziet aantoonbaar in een grote behoefte. Het is ook een invloedrijk medium aan het worden. En dat alles zonder betaalmuren en zonder subsidies. Wynia’s Week is niet alleen zelfstandig, maar ook onafhankelijk en ongebonden.
Hoe dat kan? Dat kan omdat Wynia’s Week met een eigen unieke formule werkt. Alle artikelen, video’s en podcasts zijn vrij beschikbaar, voor iedereen. We rekenen namelijk op de vrijwillige bijdragen van de vele lezers, kijkers en luisteraars. En dat werkt! Duizenden supporters van Wynia’s Week zorgen er voor dat er voldoende inkomsten zijn om het unieke concept mogelijk te maken. We zijn u en al die andere donateurs dankbaar. Want deze kwaliteitsjournalistiek op internet mag dan gratis zijn, goedkoop is het allerminst.
Van toegevoegde waarde
Wynia’s Week heeft de afgelopen jaren tal van onderbelichte thema’s in de schijnwerpers gezet. Hoe werkt het Nederlandse klimaatbeleid? Hoe wordt de meningsvorming in Nederland betaald? Hoe komt het dat de meeste mensen zichzelf realistisch vinden, maar er al te vaak activistisch wordt geregeerd?
Waarom werd er een nieuw pensioenbeleid doorgedrukt? Waarom doet niemand iets aan de migratie? Is het wel zo’n goed idee om rechters te laten regeren op verzoek van actiegroepen? En: hoe onzinnig is het Nederlandse stikstofbeleid?
We vragen dit nieuwe jaar om uw support. Op naar het volgende lustrum!
Was u al donateur van Wynia’s Week? Dan hopen wij dat u ook dit jaar weer meedoet. Was het er tot dusver nog niet van gekomen, maar wilt u wel Wynia’s Week mogelijk maken? Dan hopen we dat u nu ook de stap zet.
Doneren kan op verschillende manieren en kan zoveel via een éénmalig bedrag als door een maandelijkse bijdrage. Hartelijk dank!